Zorg op maat door Amerpoort aan speciale jongeren in Hilversum Zuid

_DSC0166

Op 10 augustus jl. ondertekenden Annemieke Jansen-Koomen en Mathijs Smit, samen met enkele andere ouders de initiatiefnemers van Woongroep WISjH en Paul Willems, bestuurder van Amerpoort een intentieverklaring tot samenwerking. Hiermee werden de plannen om samen te werken aan dit bijzondere woonproject bezegeld. Woongroep WISjH heeft de ambitie om in 2020 de deuren van een appartementencomplex, ontwikkeld met en door Dudok Wonen, te openen. Hilversumse jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking zullen hier onder begeleiding kunnen gaan wonen. Amerpoort verleent hiervoor de gewenste ondersteuning met zorg op maat voor deze jong volwassenen.

Annemieke Jansen: één van de ouders die het initiatief namen om een woongroep voor hun kind op te richten vertelt: “Ons doel is om in Hilversum NIEUW ZUID veilige woningen te creëren voor jongeren met een matige/lichte beperking waar ruimte is voor individualiteit, verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling. Hierbij is de samenwerking met een zorgverlener onontbeerlijk. Goede zorg en optimale begeleiding op maat zijn heel erg belangrijk. We zijn dan ook heel blij met de intentieverklaring met Amerpoort.”

Alfons Klarenbeek, Coördinator Particuliere (ouders) Initiatieven bij Amerpoort juicht het initiatief toe: Amerpoort heeft geruime tijd de belangstelling om nabij het huidige Zuiderheide zorg te verlenen aan dit ouderinitiatief. De afgelopen jaren is de samenwerking tussen Amerpoort en stichting WISjH geïntensiveerd.   “Geweldig dat deze ouders zelf de krachten bundelen om te komen tot een veilige woonvorm voor hun kinderen. Zij willen nauw betrokken blijven bij en regie houden op de ontwikkelingen van hun kinderen. Samen werken met Amerpoort bij het bieden van de ondersteuning aan deze jongeren is een belangrijk uitgangspunt. De begeleiding vanuit Amerpoort is er op gericht een beschermde en huiselijke, maar ook uitdagende leefomgeving te scheppen waarin de bewoners zich thuis voelen.”

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.