Wooninitiatief voor jong volwassenen met beperking in nieuwe wijk ‘Nieuw Zuid’

WISjH en Dudok Wonen ondertekenen intentieovereenkomst

Wooninitiatief voor jong volwassenen met beperking in nieuwe wijk ‘Nieuw Zuid’

 Hilversum – Jongeren met een begeleidings- of zorgvraag zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven geven. Met die achterliggende gedachte ondertekenden Dudok Wonen en stichting WISjH gisteren een intentieovereenkomst voor de komst van een kleinschalige woonvorm voor jongeren met een beperking in de nieuw te bouwen wijk ‘Nieuw Zuid’ in Hilversum. ‘De jong volwassenen wonen er straks op zichzelf, maar krijgen de zorg, begeleiding en ondersteuning die zij nodig hebben’, legt Harro Zanting van Dudok Wonen uit. Het gaat om ongeveer 18 jongeren die in 2020 de leeftijd 18 tot 26 jaar hebben.

Ondertekening intentieovereenkomst stichting WISjH en Dudok Wonen

Fotobijschrift: Mathijs Smit (links) en Elise Zomer van stichting WISjH en Harro Zanting van Dudok Wonen ondertekenen intentieovereenkomst (foto: Eye 2 Design)

Stichting WISjH is een initiatief van ouders van jongeren met een beperking. ‘WISjH staat voor ‘Woon Initiatief Speciale jongeren Hilversum’ en symboliseert de wens om tot een mooie en passende woonomgeving te komen voor onze kinderen’, legt Mathijs Smit van de stichting uit. ‘Zo’n drie jaar geleden zijn wij als ouders bij elkaar gekomen, mede op initiatief van Amerpoort, om ons te oriënteren op de toekomstige woon- en zorgsituatie voor onze verstandelijk beperkte kinderen.’

Levendig wonen

Harro Zanting: ‘Wij vinden het belangrijk dat jonge mensen met een beperking ook de kans krijgen om zo zelfstandig mogelijk en op een levendige plek te wonen. Met Amerpoort spraken we daarom twee jaar geleden af om te onderzoeken of er in Nieuw Zuid plek is voor een dergelijk wooninitiatief. De samenwerking met de stichting WISjH is daaruit voortgekomen. Het is mooi dat we vandaag onze plannen kunnen vastleggen in deze intentieovereenkomst.’

Nieuw Zuid

De wijk Nieuw Zuid verrijst de komende jaren op de plek waar nu zorgcentrum Zuiderheide staat. Het zorgcentrum wordt gefaseerd gesloopt en maakt plaats voor vijf nieuwe woongebouwen. Tussen de vijf gebouwen komt een levendige binnentuin met daaraan grenzend allerlei voorzieningen, zoals een restaurant, een huisartsenpost en een apotheek. Na de zomer start de bouw van de eerste twee gebouwen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.