WISjH krijgt startsubsidies van Stichting MET en NSGK

De Stichting Mijn Eigen Thuis (MET) en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) hebben de plannen van ons wooninitiatief beloond met een startsubsidie. Met deze financiële middelen kunnen we ons initiatief verder vormgeven en investeren in de juiste kennis en middelen die WISjH verder succesvol kunnen maken. We zijn hier zeer blij mee en danken beide stichtingen voor hun gulle bijdrage. De middelen zullen goed worden besteed!

Stichting Mijn Eigen Thuis

Stichting MET is in 2011 opgericht door enkele mensen, die nauw betrokken waren bij de realisatie van het project WoonMere in Almere. WoonMere is een appartementen- complex met 16 wooneenheden met domotica en (mantel)zorg, waar jongeren met een functiebeperking eigenstandig kunnen wonen. WoonMere is ontstaan doordat de ouders van jongeren daartoe het initiatief hebben genomen. Om andere ouderinitiatieven op dit gebied te ondersteunen is stichting MET in het leven geroepen.

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind

Een samenleving waarin kinderen en jongeren met en zonder handicap vanzelfsprekend sámen leven – dat is het ideaal van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

In Nederland zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap níet gewoon kunnen meedoen. Met de projecten die we ondersteunen helpen wij kinderen en jongeren met een handicap om de drempels uit de weg te ruimen. We maken de samenleving toegankelijker, versterken het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren, en dragen bij aan een positieve beeldvorming. Dat doen we al sinds 1950, voor kinderen en jongeren met alle soorten handicaps in heel Nederland.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.