Hoogste punt Volante in Nieuw Zuid: ‘Mooi project, met veel sociale huur èn WISjH!

vr 10 nov., 14:30 

Met het plaatsen van het laatste van drie vleermuizenhotels vierden Dudok Wonen en bouwbedrijf Hegeman vrijdag dat bij de bouw van het vijfde en laatste complex in Nieuw Zuid het hoogste punt is bereikt. In het complex – met de naam Volante – komen 108 appartementen. 

Wethouder Karin Walters (wonen) is eveneens bij het feestje aanwezig, vooral om de bouwers te bedanken voor hun goede werk. “Dit is een mooi project, met veel sociale huur. Hélemaal  prima!”, zegt zij. “We zitten in een tijd van bouwprojecten waarbij je je kunt afvragen of het nog gaat gebeuren. Nou, hier gebeurt het. Daar ben ik heel blij mee.”

Het appartementencomplex in het wijkje langs de Diependaalselaan en Van Ghentlaan in Hilversum-Zuid is het vijfde en laatste gebouw dat er komt. Nieuw Zuid is een (sociaal) duurzame wijk, bestaande uit appartementengebouwen en een open binnentuin. De reeds opgeleverde gebouwen heten Alba, Rubina, Saphira en Alporti. De gebouwen zijn vernoemd naar heideplanten waar de omgeving rijk aan is. Net als de heideplanten verschillen de gebouwen in vorm, kleur en uitstraling.


Op de plek waar straks de parkeergarage komt sprak Walters de bouwers toe. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Daar komt dus nog Volante bij. De bouw is begin dit jaar gestart en begin/medio 2025 afgerond, vertelt Bjorn Wiggers van Hegeman. De bouw verloopt voorspoedig, zegt hij, volgens planning. Grootste uitdaging daarbij is de locatie, zo tussen twee gebouwen in. “Het is de hele logistiek. Al die gebouwen staan straks met elkaar in verband. Daar gaat de meeste tijd in zitten.” Daarmee doelt Wiggels op het koppelen van de gebouwen door een nieuw maaiveld boven een verdiepte parkeergarage van 3666 vierkante meter te realiseren. Het groene dak van die parkeergarage fungeert dan als openbare ruimte.

WISjH

Volante, eveneens vernoemd naar een heideplantje, krijgt vijf en zeven verdiepingen, met in totaal 108 appartementen. Daarvan zijn er 58 sociale huurappartementen, 30 voor mensen die zorg afnemen van Amaris en 20 voor de cliënten van Stichting WISjH (WoonInitiatief Speciale jongeren Hilversum). Hier kunnen jongeren tussen de 18 en 25 jaar met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking wonen. Zij wonen als groep bij elkaar en kunnen allerlei taken vervullen, zoals ouderen helpen, werken in het Grand Café en de groenvoorziening onderhouden. De jongeren wonen op zichzelf, maar krijgen wel 24 uur per dag begeleiding vanuit de Amerpoort.


Hoogste punt Nieuw-Zuid – © Foto Miché / Bastiaan Miché

De 21-jarige Pien Flink is één van die jongeren die straks in een van die vijftig vierkanter meter grote appartementen woont. Samen met haar moeder Linda Flink is zij vrijdag bij het feestje aanwezig. Net als de wethouder mag zij bovenop het dak een vleermuizenhotel vastzetten (zie foto hierboven). En inderdaad, zegt Pien, zij kan niet wachten om in Volante te gaan wonen. “Ik heb de andere jongeren al een beetje leren kennen. Dat was super gezellig. Iedereen heeft straks zijn eigen plekje, maar we kunnen ook dingen doen met elkaar. Helemaal op mezelf wonen is voor mij iets te vroeg. Ik heb wat beperkingen, last van sociale angststoornissen. Maar dit is wel een goede opstap.”

Manager ontwikkeling Paul Hendriks van Dudok Wonen is eveneens tevreden over de voortgang. “Ik ben superblij dat wij dit voor elkaar hebben kunnen boksen”, spreekt hij de bouwploeg toe. “Ik ben blij dat wij hier staan. Dit is een mooie mijlpaal. Wij staan nu op de plek die straks een parkeerplaats wordt, straks staan wij hierboven op wat een mooie binnentuin gaat worden.”


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Comments (1)

  1. willy nijboer

    Beantwoorden

    Pien doet haar achternaam zo’n eer aan! ze is echt Flink! namens de huurders van Dudok Wonen waren mn collega Wies en ik er ook bij. Pien durfde mee het dak op te gaan 🫣 dat vond ik zo geweldig van Pien!! en daar mocht ze ook nog (met de jongste van de bouwvakkers 😍) het vleermuizenhotel vastzetten 👍👍 trots op je Pien 🤗

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.