Amerpoort en woongroep WISjH tekenen samenwerkingsovereenkomst

PERSBERICHT

De route van wens naar WISjH is weer een stapje verder

Hilversum – Na ruim 10 jaar voorbereiding zetten Stichting WISjH en Amerpoort op 20 februari weer een nieuwe stap in het realiseren van een wooninitiatief voor jongeren. Beide partijen ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst, waarin is vastgelegd dat Amerpoort de zorg gaat leveren in het nieuwe wooninitiatief voor 19 jongeren in Hilversum.  

De afkorting WISjH staat voor Woon Initiatief Speciale jongeren Hilversum. De naam symboliseert ook de wens (wish) om tot een mooie en passende woonomgeving te komen voor 19 jongeren met een licht tot matig verstandelijke beperking. De eerste plannen ontstonden tien jaar geleden, nadat verschillende groepen ouders mede op initiatief van Amerpoort bij elkaar waren gekomen.  “We wilden graag een woonplek voor onze kinderen realiseren, in de buurt, tussen andere mensen en bedrijvigheid,” legt ouder van het eerste uur en penningmeester Mathijs Smit uit. 

Inmiddels is de bouw van het pand in nieuwbouwwijk NieuwZuid in Hilversum in volle gang. Het wordt gebouwd door woningcorporatie Dudok Wonen. De bewoners huren hun appartement van Dudok Wonen en nemen zorg af bij Amerpoort. Die zorg kopen ze in met hun persoonsgebonden budget (PGB). 

Vertrouwen

Mathijs Smit: “Het vertrouwen in de organisatie, dat is belangrijk. Amerpoort heeft ons al die jaren heel goed begeleid, ook op de moeilijke momenten. De ervaring en kennis die we hebben kunnen gebruiken is altijd heel nuttig geweest.” Een bijzondere rol is daarbij weggelegd voor Alfons Klarenbeek, de coördinator particuliere ouderinitiatieven bij Amerpoort die onlangs met pensioen is gegaan. Manager particuliere ouderinitiatieven Martijn de Winter is een van zijn opvolgers en begeleidt WISjH nu vanuit Amerpoort.

Amerpoort biedt nu zorg aan twaalf ouderinitiatieven en begeleidt zes initiatieven in voorbereiding zoals WISjH. Bestuursvoorzitter Hans den Hollander is er trots op. “Particuliere ouderinitiatieven zijn een heel mooie samenwerking van betrokken ouders en professionele zorgverleners. Een gouden combinatie.”

Zelfstandig

Halverwege 2025 kunnen de jongeren die nog tiener waren bij de eerste voorbereidingen, als twintiger verhuizen naar WISjH. Ouder van het eerste uur en bestuurslid zorg Roos Westerbos: “Ik verheug mij er het meeste op dat onze kinderen daar straks op een veilige manier zo zelfstandig mogelijk wonen, met de begeleiding die ze nodig hebben. Midden in het leven, dicht bij de mensen en de hei, zoals Hilversum is.” 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.